Mite.com.pl

  • worki 10 kg
  •   opakowania foliowe 1 kg
  •   opakowanie foliowe 0,250 gram

Panierka Panko

Panko to japońska bułka tarta, używana jako panierka do dań smażonych. Panko ma formę cienkich płatków, dzięki czemu jest lżejsza i bardziej chrupiąca od klasycznej bułki tartej Ciasto na Panko wyrabia się metodą  tradycyjną. Do przygotowania ciasta użyta jest mąka pszenna najwyższego gatunku, woda, niewielka ilość drożdży oraz śladowa ilość soli. Nie zawiera chemii, konserwantów ani polepszaczy.


Proces technologiczny:
Proces przygotowania ciasta do wypieku Panko jest procesem czasochłonnym, gdyż ciasto należy wyrabiać kilkukrotnie i garować. Różnicą w procesie przygotowania tradycyjnej  bułki tartej, a Panko, jest także sposób pieczenia. Jest to wysoko zaawansowana technologia, która pozwala na uzyskanie najwyższej jakości produktu. Dzięki niej uzyskujemy delikatne i puszyste ciasto, a co najważniejsze produkt jest sterylny, a jego jakość w żaden sposób nie jest porównywalna do tradycyjnej bułki tartej. Tak wypieczony produkt daje gwarancję minimalnej chłonności oleju. Sprawia także, że Panko na gotowych produktach pozostaje chrupiąca po wystygnięciu, czy odgrzewaniu potraw.

Konfekcjonowanie:

250 gram

1 kg - istnieje możliwość naklejenia własnej etykiety firmy, lub wstawienie nazwy firmy jako produkt dedykowany

worki 10 kg